Čo to znamená niekoho strkať na Facebook?

Notebook s facebookovou stránkou

Ak ste strávili nejaký časna Facebooku, môže vás niekto „štuchnúť“ alebo vás zaujímalo, čo znamená dať niekomu ďalšie štuchnutie. Poke je malá aplikácia na Facebooku, ktorá je súčasťou každého účtu.




Existuje funkcia Facebook Poke stále?

Keď sa Facebook stal prvýkrát populárnym, bolo bežné vidieť, že sa tykanie deje často. Postupom času sa táto funkcia začala využívať menej ako novšie funkcie, ktoré sú zábavnejšie a pútavejšie, napríklad odosielanie animovaných súborov GIF a nálepiek. Aj keď je funkcia poke stále k dispozícii, na stránke vášho účtu pre počítače a mobilné zariadenia už nie je také ľahké ju nájsť, čo mnohých používateľov viedlo k domnienke, že to už nie je možné.



Súvisiace články
  • Bezpečné aplikácie na Facebooku
  • Nápady na zábavu na Facebooku
  • Zatknutie na Facebooku

Dôvody na odoslanie Poke na Facebooku

Existuje niekoľko dôvodov, prečo niekto môže chcieť poslať poke:





  • Stačí len rýchlo pozdraviť priateľa
  • Niekomu pripomenúť, že čakáte na odpoveďalebo správaod neho alebo od nej
  • Ak sa chcete zaregistrovať a zistiť, či osoba v poslednej dobe navštívila Facebook
  • Aby niekto vedel, že na neho myslíte
  • Len prezábava so svojimi priateľmi

Ako posielať Pokes

Ak ste funkciu poke používali v začiatkoch Facebooku a odvtedy ich nemáte veľa, budete prekvapení, keď sa dozviete, že nastavenie tejto funkcie sa dosť zmenilo. Už to nie je také viditeľné, ako to bolo kedysi, takže dostať sa na obrazovku poke vyžaduje trochu práce.

Ako niekoho prepichnúť na Facebooku

Proces pokecovania niekoho je rovnaký pre rozhranie notebooku alebo stolného počítača na Facebooku, alebo ak používate mobilné zariadenie alebo smartphone.



  1. Prejdite na svoju stránku poke, ktorú nájdete na https://www.facebook.com/pokes keď ste prihlásení do svojho účtu.

    Stránka poke na Facebooku

    Stránka poke na Facebooku



  2. Hore uvidíte vyhľadávacie pole, kde môžete hľadať priateľa. Pozor! Ak nie ste pripravení niekoho štuchnúť, zatiaľ nezadávajte jeho informácie do vyhľadávacieho poľa!
  3. Zadaním a nájdením mena priateľa do vyhľadávacieho poľa im automaticky odošlete poke.
  4. Upozorňujeme, že nemôžete poklepať na tú istú osobu dvakrát, pokiaľ jednotlivec nevrátil alebo neodstránil vaše prvé poke.
  5. Ak ste niekomu prepichli a ten poke nevrátil, môžete kliknúť na odkaz „Zobraziť nespracované pokusy“ v hornej časti stránky v časti „Pokusy“ a zistiť, ktoré poky čakajú. Kliknutím na sivé „x“ napravo od ich mena sa môžete rozhodnúť „vziať späť“ a odstrániť čakajúci poke.
  6. Pod vyhľadávacím poľom uvidíte aj niekoľko navrhovaných pokesov, ktoré budú všetci ľuďmi vo vašom aktuálnom zozname priateľov. Ak ich chcete odstrániť z oblasti Navrhované pokesy, stačí kliknúť na sivé „x“ napravo od modrého tlačidla Poke.

Ako zistiť, či ste boli prepichnutí

  1. Ak vás niekto prepichne, dostanete upozornenie pod ikonou zvončeka na upozornenie na modrom paneli s ponukami vpravo.
  2. Ak kliknete na toto upozornenie, dostanete sa na stránku Pokes a uvidíte ľudí, ktorí vás prepichli alebo prepískli naspäť, do hornej časti obrazovky nad položkou „Suggested Pokes“.
  3. Budete mať možnosť kliknúť na modré tlačidlo Poke Back a na oplátku ich poklepať.
Snímka obrazovky s upozornením, že ste boli prepichnutí na Facebooku

Oznámenie, že ste boli prepichnutí na Facebooku.



Ako zabrániť tomu, aby vás niekto prepichoval na stolnom počítači

  1. Ak chcete niekomu zabrániť v štuchnutí,môžete ich zablokovaťprejdením do nastavení blokovania, ktoré nájdete kliknutím na čiernu šípku nadol v pravom hornom rohu obrazovky a v rozbaľovacej ponuke kliknite na položku Nastavenia.
  2. Na ľavej strane obrazovky vyberte možnosť Blokovanie, ktorá má ikonu červeného kruhu s bielou vodorovnou čiarou uprostred.
  3. Na obrazovke Správa blokovania zadajte meno alebo e-mail osoby v oblasti Blokovať používateľov a kliknite na modré tlačidlo Blokovať.
  4. Akonáhle je osoba zablokovaná, nebude už môcť do vás pichnúť ani vás označiť. Rovnako im nebude oznámené, že boli zablokovaní.
Screenshot stránky Spravovať blokovanie na Facebooku

Stránka Správa blokovania na Facebooku

Ako zabrániť tomu, aby vás niekto nabádal pomocou mobilného zariadenia

  1. Ak používate mobilné zariadenie, kliknite na ponuku hamburgerov (tri vodorovné čierne čiary) v pravom hornom rohu obrazovky.
  2. Potom posuňte zobrazenie nadol, vyhľadajte sivé ozubené koliesko v časti Nastavenia a ochrana osobných údajov a vyberte položku Nastavenia.
  3. Posuňte sa nadol po obrazovke a nájdite nadpis Ochrana osobných údajov a potom vyberte Blokovanie.
  4. Na stránke Blokovaní ľudia kliknite na modré pole na položku „Pridať do zoznamu blokovaných osôb“, ktorá vás presmeruje do vyhľadávacieho poľa, kde môžete zadať ich meno alebo e-mail. Keď sa ich účet objaví v zozname, kliknite na modrý BLOKOVÝ odkaz napravo od ich mena.

Pichanie môže byť zábava

Ak si stále nie ste istí, či sa na Facebooku niečo týkaš, vyskúšajte to alebo sa pozrite pod Facebook Časť Pomoc pre viac informácií o poke. Môže to byť zábavaPrihlásiť saa uvidíte, koľko vašich priateľov vás pichlo späť, ale nezabudnite, že niektorí používatelia považujú pichanie za obťažujúce, takže pomocou funkcie poke s nimi skontrolujte, či sú vám vaši priatelia otvorení.